Saturday, January 29, 2011

~I'm WonDerinG~

hye sume! 
ari ni ain terpanggil untuk tulis kisah tentang seseorang ni..
mulenye, rase macam mimpi, tapi bile cubit pipi.. hahaha,,sakit!! memang bukan mimpi..

ain tertanya-tanya,,dea tu perempuan atau lelaki.. 
dea tanye ain, "pe kelebihan senyum?"
then bermulalah  message antara kami, tapi tak lame pun
sekejap je
ain nak taw dea sape,tapi...
lastly dea akhiri message kami dengan 
"Xyah taw la. Anggap je t'slh n0mb0r. Tq yer nurain suhada"
erm, yang ni lagi la dea wat ain tertanye-tanye sebab dea taw name ain..
yang pasti dea sangat misteri,
untuk si misteri, muncullah kamu sekali lagi..
ain nak taw kamu sape
muncullah ^_^

oke,tu saje dari ain,,terima kasih kerana sudi membace :)

*p/s : smile always.. senyuman kamu semua pasti sangat manis.. :)

Tuesday, January 25, 2011

Muhasabah Cinta - Edcoustic


Muhasabah Cinta - Edcoustic



Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan... Baru ku sedar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu

Reff. :
Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya Illahi....
Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu

Back to Reff.

Monday, January 24, 2011

Bila..... Izinkanlah hamba.....

Ya Allah...

Bila hamba bertemu dengan seseorang
dan hamba jatuh cinta,
Izinkanlah hamba menjadi yang terbaik baginya
dan dia yang terbaik bagi hamba,

Ya Allah...
Bila Hamba menjadi suami seseorang,
Izinkanlah diri hamba menjadi pelindung baginya,
Izinkanlah wajah hamba menjadi kesenangan baginya,
Izinkanlah mata hamba menjadi keteduhan baginya,
Izinkanlah setiap perkataan hamba menjadi kesejukan baginya,

Ya Allah...
Izinkanlah setiap pelukan menjadi jalan untuk lebih mendekat kepadaMu,
Izinkanlah setiap sentuhan menjadi pelekat cinta kepadaMu,
Izinkanlah setiap pertemuan menjadikan kami bersyukur kepadaMu,

Ya Allah...
Izinkanlah hati yang sangat halus ini tidak pernah merasa tersakiti,
Izinlanlah hati yang rentan ini tidak pernah merasa terkhianati,

Ya Allah...
Jiwa kami ada dalam genggamanMu,
Maka izinkanlah jiwa kami selalu bertaut dalam cintaMu,

Ya Allah...
Permintaan terakhirku, 

Semoga kami berdua selalu berada dalam perlindunganMu..



credited to him (Zulhilmi Hanafiah
~thanZ Zul coZ send it to me~
^_^

Sunday, January 23, 2011

bile HATI berBICARA

"status : Nurain Suhada Ismail da tak wujud okey?"

nape ain tulis status camtu?? nak taw ke? T_T
huhuhu, bile HATI berBICARA.. so,biar hati je la yang taw sume tu..
yang penting, jangan wat ain sekadar untuk kepentingan diri masing-masing okey..
semua da besar kan? da pandai menilai kan? fikir la sendiri..
bile susah cari ain, bile da senang?? ke mane?? 
erm, mungkin orang akan kata, biasalah tu ain, manusia..
yea ain taw, orang-orang tu manusia.. takde siape pun yang sempurna..
oke,fine.. 
tapi, please don't treat me like that.. 
ain pun ade perasaan jugak..
come on la.. kalau ain wat camtu kt orang-orang tu, mesti orang-orang tu terase kan??
siape GIGIT CILI,sendiri RASE la PEDASnye..

oh,yea.. sebelum terlupa.. AIN ni LEMBUT sangat ke ORANG nye.. sampai ade yang PIJAK KEPALA??
SAKIT okey KEPALA..

erm,by the way.. orang-orang tu, just anggap ain da tak wujud okey?
jangan cari ain lagi.. fullsetop

*ain mintak maaf okey???*

~senyum~ ^_^

ari ni korang da senyum?? heeee 
senyum ke,, tak senyum ke,, senyum sekarang!!
hehehe,, just joking oke.. 
mane bley pakse2 orang surh senyum..
tp senyum ni sebenarnye "pengubat bagi segala penyakit"
believe it.. how to believe? think it urself..
try to smile oke.. jangan masham-masham kan muke oke.. 
sape2 pn tak suke.. ^_^


did u smile today?? heee


did u force urself to smile?? heee


did u cried today?? huuu


did u angry today?? buuu


whatever it is..
smile okey??
heee
^_^

bile MOOD berGAMBAR da TIBA

"ain wajib tayang"

Venue : Dataran Pahlawan, Melaka 
Date : 3rd October 2010
Captured by : saiful n fara syuhdila

p/s : wlaupn da lme berlalu.. tp ain suke gmbr2 ni.. muke pun nampak itam sebab berjemur ngan classmate kat pantai.. ape2 pun, enjoy ngan that moment.. 


~sebelum makan nasi ayam, semeja ngan adek n epul~


~nasi tak usik lagi, hehe~


aduiyai,da lapar sbenanye..
~xmao bergambar lg da~


~sempat lagi bergambar kat air pancut dataran pahlawan~

hahahaha


~kalo da namenye ain, kat cni pun jadila bergambar~


hahahahahahahahaha
beg shopping yang besar, tapi bukan fara punye
sape lagi kalo bukan ain punye
ni sume gara-gara abang



lastly, bergambar ngan abang manis ni.. 
hehehe
epul name dea
nak ngorat,,sila layari laman fb beliau
hehehe

*okey,thanz kat sume (abang a.k.a fitri, fara syuhdila, fara syuhaida, suhailah n saiful) coz sudi meluangkan mase, tengok magika bersame2, shopping bersame2 n makan sampai buncit bersame2*

jasa kalian dikenang :)

Sowry, sangat lama tinggalkan kamu.. =_='

Ahhaaaaa.. bertemu kembali kte.. huhuhu.. da lame rasenye ain tinggalkan blog ni.. almost 4 months..
waoo,,lamenye.. huhuhu.. tak banyak pun ain nak cakap sekarang ni.. mata da ngantuk sangat.. SOWRY okey..

erm,takpe2.. nanti kite jumpe lagi.. insyaallah akan datang.. ^_^
tunggu saja yea.. 

~selamat malam~