Saturday, May 28, 2011

Welcome PART 5 !



Pejam celik, duduk berdiri, tidur bangun ! ain dah pun masuk ke semester 5.. tak sangka ! cuti pun dah abis, dah tibe mase untuk kembali ke 'student life'.. Tetibe rase bersemangat ! Terima kasih untuk segala sokongan & bantuan, ain sangat-sangat hargai.. Ain bangkit kerana anda semua, thanz dear (family, my love n friends)

"DREAM is our motivation in life."

Kat sini ain nak listkan segala azam untuk semester baru, semoga ain lebih bersemangat ! 

1. Mao lebih bersungguh-sungguh belajar, tak mao maen-maen dah..
2. Mao lebih rajin membuat latihan dan note..
3. Mao lebih rajin membaca buku, terutama subjek LAW & MKT..
4. Tak mao usik kawan-kawan lagi dalam kelas, terutama adek, FARA SYUHAIDA.. hehe
5. Tak mao benci or tak suke mane-mane subjek.. hehe
6. Cube untuk abiskan menjawab soalan final semester lepas.. InsyaAllah..

dan yang paling penting, lebih mendekatkan diri pada Allah S.W.T.

jangan mudah putus asa, ain !! aja-aja fighting !

" boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu, padahal itu baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal itu tidak baik bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui." Al-Baqarah:216

p/s : aku suke bile kau ketawa, kau buat aku senyum ke telinga ^_^

Tuesday, May 24, 2011

Sakit Gigi

SAKIT GIGI


huhu, rase cam aarrrggghhhh, fuhh, sakit giler ! kat gigi geraham belakang sekali pulak tu, kalo g cabut, mao terkoyak bibir doktor wat, hahaha ! padan muke ain, rasekan !



p/s : kalo ain takde gigi, agak-agak camne ain nanti ? ain tak boley senyum tanpe gigi :B
ain tak boley tido sekarang =_='


Monday, May 23, 2011

Susu

Ayah : Akak..


Akak : Yea, ayah..


Ayah : Buatkan air ayah, nescafe..


Akak : Air nescafe ? hehe, akak tak reti wat, mak reti wat..


Ayah : Mak memang la reti wat, takpela.. Yang.. tolong wat, air nescafe.. Anak awak ni tak reti wat..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Ayah : Akak, wat kan ayah, air teh susu..


Akak : Haa, okey-okey..


Tak lame lepas tu,


Ayah : Akak, air ape ni ? tawar je ayah rase.. 


Akak : Tawar ? hehe, okey.. jap, nanti tambah susu..


Ayah : Haha, apela anak ayah ni, dah besar pun air tawar..


Akak : hehehe, kakchik, tolong akak boley ? kakchik tolong tambah susu eh, akak tak reti.. 


Kakchik : Hahaha, tu pun tak reti wat..


Ayah : Haaa akak, tengok kachik.. Kakchik tengok air pun taw, susu tak cukup.. Tergelak kakchik tengok akak..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Baby : Akak, wat kan air susu..


Akak : Susu ? Susu yang ni ke yang tu ?


Baby : Susu ni (susu tepung)


Akak : Erk, okey.. (sambil wat, sambil tu tutup hidung) Nah, dah siap.. duk diam-diam minum..


Baby : Sedap susu  ni! 


Akak : Sedap ? hahaha.. (tak sangka,hehehe.. muka blushing giler)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Susu ? Haha, terus terang ain cakap ape-ape air yang berkaitan dengan susu, ain tak reti buat. Tak kisah la bandung ke, nescafe ke, teh susu ke, kopi susu ke, milo ke, ape pun tak boley ain ni.. Huhu, kalau buat, confirm takde seri air tu, entah ape-ape rase yang keluar nanti. Kalau wat air susu yang gune susu tepung tu, tutup hidung je ain reti buat, haha.. Nak termuntah bau susu, Wuekk.. jauhkan la ain dari semua tu..

Yang ain reti wat, air teh o, hahaha.. Naek kembung perut, masuk angin minum air teh o.. Haha, tapi sedap jugak kalo cicah ngan biskut kan ? hahaha.. Ape-ape air yang berkaitan dengan susu yang boleh masuk dalam perut ain ni, air soya n carrot susu je, minat sungguh air-air berkenaan, yummy.. hehe..



Sekarang umur pun dah nak masuk 20 tahun, nak tak nak kena jugak belajar buat semua air, haha.. Takkan selama-lamenye dengan air teh o, muke ain je muke teh o.. haha... Belajar ngan kakchik & mak.. Kachik umur 15 tahun pun pandai buat air, memalukan je ain ni~ 

Bile lah agaknye, ain suke air susu.. i'm wondering =_='


Korang jangan ngada-ngada tak minum susu, susu ni bagus taw. Sihat untuk badan, terbaek !! 



p/s : camne la mase ain pregnant nanti kan ? susu dengan ibu mengandung tak boleh dipisahkan, untuk baby dalam perut jugak, hehe.. kadang-kadang ain berangan, hehe.. ain berangan mase ain pregnant nanti, laki ain, anti susu, ain plak suke susu.. hahaha, rasekan ! :p

Friday, May 20, 2011

Cun Selalu

sape yang cun ni ? hehe, kali ni ain nak sentuh sikit tentang filem CUN yang lepas, comel sangat cerita ni, sweet gitu ~ hehe, terima kasih untuk' si dia ' sebab recommend kan cerita ni, kalau tak, memang ain tak tengok citer ni.. hehe, mata tak boleh lelap lagi, so ape lagi, tangan dah rajin nak menaip, so kluar la entry baru. Moh kite layan salah satu lagu yang ade dalam filem CUN ni, ain paling suke lagu ni..


Aku Suka Bila Kau Ketawa
Kau Buat Aku Senyum Ke Telinga

Aku Suka Bila Kau Tersipu
Merah Muka Hendak Sembunyi Malu

Aku Disini Dengan Kamu
Kalau Boleh Biar Selalu
Kerna Kau Kini Ada Dalam Hatiku

Hanya Kau & Aku Sentiasa
Pedulikan Apa Orang Kata
Kita Berdua Sama Saja
Hanya Ingin Cari Bahagia
Aku Jumpa Waktu Kita Bersama

Buangkan Tisu Basah Airmata
Pimpin Tanganku Untuk Selamanya

Jangan Biarkan Hati Kamu Resah
Kasih Aku Temu Percayalah

Hanya Kau & Aku Sentiasa
Pedulikan Apa Orang Kata

Kau Dalam Diri Ku Selalu }
Engkaulah Yang Aku Mahu } 2x

Hanya Ingin Bersamamu… } 4x
Hanya Ingin Bersama Kamu….

p/s : boleh tuju lagu ? hehe, lagu ni khusus buat si dia ;) mekacih awak !

Wednesday, May 18, 2011

Wajib Bace ^_^

*tetibe terajin nak update blog. SYK punye pasal, hehehe ; )


“Ish, budak ni, aku tengah syok membace, boleh pulak dea peluk aku, bantal yang banyak keliling tu, tak nak plak dea peluk”, aku alihkan seketika tangan kakchik yang sedang memeluk aku, lena dia tidur dan segera aku menyambung baca novel ‘Suami Yang Kubenci’. Menarik, aku terbayangkan diri aku dalam watak-watak cerita ni, boleh tahan jugak Uwais ni, aku nak jadi macam dea boleh? Hahaha, tapi tak nak lah dapat bini cam Hannah, tak pasal-pasal nanti dea benci aku. Aku lihat jam di telefon bimbit, 3.49 pagi. Mata aku....

Hahaha, sudah-sudah. Ain dah tak tahu nak sambung ape. Konon-konon nak wat cerpen lah tu, nak wat novel jangan harapla, banyak benar episod, hahaha..  actually, this entry i wrote it special to my friends, antu novel semuanye ni (Fara Syuhaida  , Fara Syuhdila Nor Azimah , Ct Nurhafezh , Abang Siput , Zulhilmi).. berkobar-kobar abiskan bace novel tu semalam semata-mata untuk ajak yang laen-laen bace. Lately, ain selalu tidur lambat, dah tidur bangun balek, ape yang ade dalam otak dalam kepala pun tak tahula.

ni link citer tu, klik kat sini " Suami Yang Kubenci "

SYK memang terbaek, ade part yang sweet giler, ade part yang sedih. Tapi ain lagi suke part sweet giler tu. Giler arghh comel dua-dua ni.. Korang bace lah, tak bace siap ! ain tanye balek soalan kat korang tentang SYK tu, hahaha.. Ini macam cara pun ade ke? ; )

Hehehe, tak rugi taw kalo bace.. Buat E-man Sufi, karya saudara, SYK memang terbaek.. teruskan lagi usaha untuk cerita laen okey, keep it up  ^_^

Tuesday, May 17, 2011

Malas

Malas nak update new entry untuk blog.. malas, malas, malas, malassss, & malassss.. 
Hahaha, penyakit ' M ' dah datang.. kenape malas nak update?

1. Sebab takde idea.. 

2. Sebab broadband dah berbulan-bulan terminate, ahaha..

3. Sebab busy jadi housemaid tak diiktiraf, ehehe..

4. Sebab busy mengajar adek.. 

5. Sebab busy mengusik & membuli adek-adek , ehehe..

6. Sebab busy tidur, ehehe..

7. Sebab busy menonton cerita-cerita dalam lappy..

8. Sebab busy menggemukkan badan, ahaha..

9. Sebab ain sememangnya malas, ahaha..

HARAP MAKLUM



ari-ari adalah 'lazy day' wat ain