Wednesday, February 16, 2011

Our Modul (PART 4)


Venue : Dewan Sri Peria, Hutan Uitm Segamat, Ladang Sawit, Ladang Getah, Masjid As-Syakirin & Dining Hall
Date : 12 Februari 2011
Captured by : Adeq, Akaq, Ima, Su, Nida n me


Mule-mule fikirkan modul kali ni tak best macam modul sebelum-sebelum ni.. Tapi bile da lalui, waoooo.. it's really great n kami sangat enjoy.. Actually,ain tak taw pun modul ni start pukul berape, sebab sebelum ni modul kami pukul 8.. Bangun pagi, awal giler~ kul 6 suku da terkebil-kebil duduk atas katil tengok orang laen tido.. Kul 6.30 pusing-pusing jap 1 bilik, tengok muke sorang-sorang.. haha,giler kan?? Then,da segar sikit baru solat Subuh n mandi.. Bile da siap ape semua, tinggal nak pakai tudung je, then huda kate, awalnye ain siap, bukan modul start kul 9 ke? 8.45 daftar.. Ohh tidakk, terharu giler time tu.. Memang terasa diri ni dipermaenkan oleh diri sendiri, hahaha.. tapi salah ain jugak, sape suruh tak tengok jadual.. Laen kali jangan excited sangat.. ain ingatkan ain sorang je salah tengok mase, rupenye my classmate pun same.. kahkahkahkah~ geli ati betol time tu.. Then ain decide layan ADAMAYA jap, kul 8 baru tertido.. 8.35 baru tersedar, tertido mati.. kul 8.45 da kene daftar, kelam kabut betol time tu pkai tudung.. Dan inilah HASILNYE......


ni one of my best fren, sue a.k.a mek su becoz she's from kelate :)
waktu ni time ceramah, ain dengar ceramah tak korang rase?? hehe.. mestila ya dan tidak.. time sir tu story pasal sejarah, suke la jugak dengar, tapi bile sebut pasal wargasetia UiTM, huhu, masuk telinga kiri kuar  mulut depan, sebab ain mengantuk~ hahaha..


ni plak ain bersame-same kembar JAC1104A n mek su sekali lg.. hehe.. makan bersame-same.. jarang 
ade mase camni, masing-masing da tukar kelas, so bile gathering, it was FUN.. love it.. :)


okey, kali ni masih same seperti di atas cume yang takde kali ni adalah ain n kali ni yang berbaju biru tu plak, ima, ima ni 1 kolej ngan kembar merangkap bestfren mereka la kirenye.. hehe..sweet kan semua kawan-kawan ain ni.. :)


hahaha, actually gambar ni tak jadi sebenarnye.. Patotnye nak wat-wat ayu hidu bau bunga jejarum tu.. tapi malangnye, ain ni tak ayu.. so, adegan ni jadi adegan ketawa pecah perot, tak tahan sangat da tu.. melayan semua kepala yang agak giler-giler n kelakar~ :)


ain with kembar :)

 

kali ni lagi la ain mereng, hahaha.. bak kata orang romeo n juliet.. hahaha.. tak jadi jugak nak melamar sue time ni, adeq snap pic lambat sangat, so kepala da tunduk bawah dulu sebab tak tahan nak gelak.. macam-macam idea keluar untuk bergambar.. yang pasti, saat-saat tu sangat meriah~ :)


okey, this one plak kat depan Masjid As-Syakirin, UiTM Segamat.. before masuk hutan, bergambar kejap ngan adeq.. hehe.. (salah seorang dari kembar di atas) :)


ni plak sesudah keluar dari hutan, memang penat sangat time tu, huhu.. 8.5 km, jauh jugak tu, tapi Alhamdulillah, we did it.. sayangnye tak dapat capture gambar pkai ala-ala orang asli.. hahaha.. segan kot~ semua orang tumpu mata kat ain, mane tak segannye, dahla group ain lambat sampai.. hahaha :)


bergambar ngan sue n akak jap.. time ni ke mane ntah adeq n ima menghilang~ so, gambar ni pun kite-kite je la.. kalo ade deaorang lagi seronok~ ramai-ramai baru meriah :)


ni before balek kolej, ain busuk, ain selekeh, semua la ade time tu.. sangat penat, rase macam nak berendam dalam bath tub.. tapi dapat plak.. ni UiTM je lorr.. hahaha :)


curi-curi masok gambar ni, ni adalah antara mereka-mereka yang comot tapi cantek.. hehe.. sowry guys.. hahaha, korang comot :)

*thanz untuk semua yang terlibat, ain sangat-sangat happy at that time sampai la ain pejam mata untuk tido malam tu.. enjoy sangat.. time kasih !! lastly, hope our frenship till forever~ love u guys a lot!

HARGAILAH ORANG YANG TERSAYANG

Tuesday, February 15, 2011

Mengidam

Huarrgghhh, da lame sangat tak update blog ni gare-gare broadband yang sangat lembab.. terharu~ ahahahaha.. Duk sorang-sorang wat ain mengidam nak makan certain food ni.. kalau la dapat makan.. erm,patutnye ari ni plan nak pergi bandar Segamat.. tapi tak jadi,niat terbantot, sebab huda ade test LAW esok.. hehe,takpela.. Mungkin ari khamis nanti kot kami keluar together2.. 


Actually, ari ni ain nak update tentang makanan yang ain idam-idam kan.. da lame sangat tak keluar,terperuk dalam bilik.. Seriously,membosankan n perut ni sentiase lapar,tapi ditahan-tahan.. bukan sebab nak diet,tapi jimat duit.. hehe, sem ni, Alhamdulillah ain berjaye menjadi seorang penjimat berbanding semester sebelum ni.. Sebab dulu makan, RM10 seari~ byangkan la.. huhu.. mane la tak gemok.. hehe


Happy Meal.. haha,macam budak-budak kan,tapi itula ain.. berminat plak ngan set tu sekarang, mungkin sebab ade TOY FREE.. hahaha.. merepek~ ari tu ain makan dapat patung yang comel,cop animal untuk girl dengan hulk untuk boy~hulk tu paling comel,tapi da kasi adek..Kalo tak,time duduk kat meja belajar mesti maen toy tu..sungguh keanak-anakan~




Pastu ain mengidam nak makan CHAR KUEY TEOW..huhu, malangnye mase pergi pasar tadi, takde pun.. banyak kedai tutup.. tak best betul.. huhu.. Lastly, ain decide beli makanan kat benteng a.k.a uptown.. huhu.. beli kuey teow basah je..




Then ain teringin nak makan roti gardenia ni, nak pergi bandar Segamat pun semata-mata nak beli roti ni.. kat Unimart ni pun bukan selalu ade,asyik soldout je.. hehe..




banyak lagi makanan yang ain mengidam sebenarnye, tapi takpela.. huhu.. kalo ade kelapangan,ade rezeki, dapatla makan.. hehe.. da macam pregnant woman.. ahahaha.. mungkin sebab ade anak tiri kat umah kot.. hahaha, korang taw sape anak tiri ain?? haha.. nanti da tibe masenye, ain kenalkan kat korang semua.. :)

CERIA-CERIA SELALU guys!

Thursday, February 3, 2011

CintA & LovE


CintA & LovE
Tak taw kenape,,terpacul idea ni nak tulis mengenai sesuatu yang dinamakan cinta.. Mesti orang ingat ain jiwang kan?? kadang-kadang ade jugak kawan yang kata ain ni jiwang,huhu.. Tak kisahla ape orang kata..

Ain teringat kata-kata ni,,yang ain petik dari SYURGA CINTA..
Jodoh terbahagi pada 3 :
Pertama, jodoh dari syaitan..
Kedua, jodoh dari jin..
Yang Ketiga, jodoh dari Allah..

Pasti ramai kan yang mahu jodoh dari Allah,, bile berbicara soal ni,, kadang-kadang ain tergelak jugak..ade yang kata,,nak jodoh dari mak.. Sebab,kalo perempuan tu tak pandai memasak, basuh baju, mengemas atau ape-ape sajalah...mak tak boley marah, sebab mak yang pilih..Hahahaha,,ape-ape je la kan korang ni.. tergelak ain bile kenangkan semua tu..

Erm, ade yang kata cinta ni datangnye dari persahabatan.. Bertahun-tahun kawan, akhirnye kahwin juge..Tapi, bagi ain, kawan tetap kawan.. Mungkin sebab ain tak pernah lalui percintaan dari persahabatan kot.. hahaha,,whatever~ lagipun, ain ikut pengalaman kawan-kawan ain.. ramai jugak antara mereka, yang kecundang sebelum ke jinjang pelamin.. hehehe,, korang tak matang lagi kot,, takpun mane la taw,,ati korang bertaut kembali nanti.. ade jodoh! hehehe,, kite mane taw kan takdir Tuhan.. Ape-ape pun, ain sentiase mendoakan kebahagiaan korang.. 
"Kumbang bukan seekor, Bunga pun bukan sekuntum"
hehehe,,naek jemu dengar ayat ni n sebut ayat ni sebagai kata-kata semangat pada orang laen..hahaha~ Tak kisahla,ape orang nak kata, bagi ain.. KAWAN TETAP KAWAN..hahaha,,"kalo ku ade jodoh dengan kau,,nasibla.. ku kenal kau,kau kenal aku"

Lagi satu, yang tak best nye,, bercinta beriya-iya.. last-last kahwin ngan orang laen jugak..tak best kan camtu? heee,,cam pernah rase plak ain ni,,percintaan camtu.. hahahaNak wat camne kan, name pun JODOH..

bahagia kan dalam ati ade cinta?

Ain pun sebenarnye, tak taw la nak merepek ape pasal CintA & LovE ni..cume nak berpesan, xslah pun bercinta ni.. cume,yang penting kite berserderhana..Jodoh kite da ditetapkan lagi since kite dalam perut ibu lagi,, tak kisah la dea siape,,datang dari mane.. kawan kite ke,musuh kite ke,,jiran belakang umah ke,,,anak kawan ayah ke.. tak kisahla..Asalkan masih tahu menjaga adab. Sentiase la berdoa untuk yang terbaek.. Allah sentiase di sisi hamba-Nya..dan yang penting juga, jangan ketepikan keluarga.. sampai ade yang sanggup lari umah.. tak mao la camtu, sangat-sangat menyusahkan keluarga nanti..

Kadang-kadang,ain teringin juge, rase disayangi n dicintai.. chewahhh,,hahaha.. mungkin belum masenye..Walaupun 2 melengkapi tapi single ni seronok jugak..hahaha..okey,da lewat ni.. stop berblogging untuk pagi ni..Terima kasih pade sesiape yang sudi membace :)

Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada di sisi kita 



comel kan mereka? :) (saje selitkan mereka)

Wednesday, February 2, 2011

Hanya Ingin Kau Tahu

Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo

Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo wo wo wo wo wo

*p/s : ingin dijelaskan di sini,,ain tak jiwang okey?? jangan salah faham ngan lagu ni,,heee :)
cume,,kadang2 ku terkenang,,teringat cerita DALIL CINTA.. hahaha.. ku tunggu dikau (jodohku)

~senyum-senyum slalu~

Tuesday, February 1, 2011

Sudah Terungkai Segalanye c(=

Ari ni ain nak sambung kisah i'm wondering.. ^_^
hehe,,tak mao cakap banyak-banyak..
yang pasti si misteri muncul lagi 
dan kali ni dea dah tak misteri lagi..
siape dea? hahaha,,biarlah rahsia..
tak sangka dea orangnye :)
"gembira sangat mengenali kamu"
~terima kasih,awak~