Sunday, August 21, 2011

Campus Life @ UiTM Johor

ni entry gatal tangan sebenarnya. dah berabad belajar kat kampus Segamat ni, baru hari ni nak post entry pasal segala benda alah ni.


best friendsss !


^_^


baju kurung ^_^


meja belajar ^_^


board penaik semangat ^_^

sekian, terimaaa kasihhhh :)

selamat belajar !

Saturday, August 20, 2011

Quote Pilihan


# love is a strange thing, it can make the weakest person strong, the strongest person weak #
*just stay strong*


# the hard times yo go through will lead to the good times you'll have #


# i just want to live a life without worries, where i can be me without fear of being judged, i want to let go of the past, live the present and dream of the future #


# true love is not meaning 'perfect couple' but 'perfect love' #

Thursday, August 18, 2011

Normal lah kan kalau ?

Normal lah kan kalau ade test or exam ?
Cam dugaan hidup jugak, 
normal lah kan kalau ade masalah dalam hidup ni ?
normal lah kan ? kan ?

Camne nak handle, semuanya bergantung pada individu tu.
Yang penting jangan merungut, jangan membebel, jangan mengeluh.


Tiba tiba ain rasa cam dah banyak membebel part intro. *haishhhh, maluuuu !

Sebenarnya, nak motivasikan diri sendiri. saja nak kongsi, mana lah taw, ade yang termotivasi nanti. heee
Minggu ni minggu struggle ! sampai lah minggu depan sebelum cuti raya start.
Kenapa ? kenapa ? kenapa ? final kan lambat lagi~
lambat ke ? lepas raya je cik kak, cik abang oi.
Bukak mataa tu luas luas tengok kalendar.
Tapi kali ni, ain bukan nak story pasal final exam.
Nak citer pasal TEST.
Nak citer pasal struggle week.


Tiba tiba ain rasa cam banyak membebel, tak masuk isi lagi tu. *haisshhhh, maluuuuuuu lagiiiii !

(membebel kuat)

~this week~
Today @ 18 August : TEST LAW 

Saturday @ 20 August : QUIZ TAX & TEST ECO

~next week~
Monday @ 22 August : TEST MAF @ 

Tuesday @ 23 August : REAL FORUM for BEL & PORTFOLIO

Wednesday @24 August : TEST MKT

Yeahhh, giler gempak, meletop, dahsyat, terbaek & mantap jadual ni.
kalau ikutkan hati, tak nak ambil port pasal test ni.
tapi bila fikirkan balek.
berbaloi ke ?
Hari hari kau daki bukit nak pergi kelas kat BLOK KAYANGAN tu.
berbaloi ke kalau malas malas ?
camne plak dengan bawak BUKU TEBAL TEBAL BERINCI INCI tu ?
berbaloi ke ?
(dapat inspirasi, dari Miss Ida Suriya Ismail)


so, guys. fikirla sendiri,
penatkan daki bukit, naek tangga, semata mata nak timba ilmu dalam kelas ?
jangan give up ! tu aje. kalau give up, camne nak berjaya kan ?
kejar ANUGERAH DEKAN & ANUGERAH NAIB CANSELOR tu.
kata nak pakai selempang warna pink masa grad nanti.
mak ayah kita mesti bangga punyelah.
kite pun terasa kempas kempisnye (hidung) & blushing (pipi)

so, part conclusion nya, jangan putus asa okey ?



then, finallyyy.
Thursday @ Friday : BALEKKK RUMAHHH (takde kena mengena)

p/s : tiba tiba rasa macam gilaaa pulak, orang laen baca LAW, ain menghadap BLOG ! =_=

Sunday, August 14, 2011

The story begin,

The story begin, 
Almost 4 years he kept this as a secret. How can he tell his mother ? How can he tell his father ? How can he tell others, he is sick.

Dia rase dia bodoh, bila bagitahu orang yang dia sakit. Dia tak minta simpati sesiapa, dia cuma mahu orang memahami dia, kenapa dia rahsiakan semua ni. Dia bukan datang dari keluarga yang senang. Dia cuma mahu sokongan dari rakan rakan, agar dia terus kuat apabila musibah datang. Dia yang rasa keperitan tu, dia yang rase kesakitan tu. Dia lawan, tapi takdir Tuhan, tiada siapa boleh lawan. Tu semua takdir dia. Dia belajar cara untuk tersenyum, walaupun kadangkala terasa palsu, dia cuba juga. Dia gembira kerana masih ada yang mahu bersahabat dengannya, bergelak ketawa bersama dengannye, berkongsi masalah dengannya. Dia gembira. Moga persahabatan itu berkekalan selamanya. 

Dia cuba belajar dengan gigihnya, supaya segulung ijazah akan digenggaminya. Kemudian bekerjaya dan akhirnya mengumpul duit supaya segala kesakitannya, terubat jua. Dengan izin-Nya, insyaALLAH.

Ya Allah, kau permudahkanla segala urusan hambamu ini. Semoga dia tabah menghadapi hari hari depannya, ampunkan dosa dosa dia. 


nukilan, 
orang biasa

Saturday, August 13, 2011

it's gonna be hurt

it's pain to tell out the truth thing. it is just an opinion from me, we might lose it, if we can't handle those thing properly.
it's hurt.
it's hurt for keep it as a secret for a too longg timeee.

just need a support, to face it
how can i tell you the truth ?
i might cry because of it.

argghhh,hate those thing.
i'm sorry.

fake smile !

p/s : hope everything gonna be fine. can i borrow ur shoulder please ?? :')

Wednesday, August 3, 2011

Busy


Tension meyh. Dalam minggu ni, banyak benda nak di 'settle' kan.

1# Assignment 2 - Critical Thinking ( BEL 313 )
2# Advertisement of Soap Detergent - Marketing ( MKT 243 )
3# Presentation of Chapter 7 - Macroeconomics ( ECO 211 )

This week,on saturday im gonna have a module PART 5, hopefully it will be more interesting. (fasting month, erm i think that i might sleep during the module session). On sunday, i will go to Ledang or Sagil (insyaallah) for  my group assignment project. 

Then, move on to next week, i have two test.

1# Test 2 ( LAW 346) 
2# Test 2 ( ECO 211)



.:. persoalan nya : bila mase nak balek rumah ni ? ?nak bersahur & berbuka ngan mak, ayah & adek adek. dah tak terurus masa ni, kalau ayah tahu, mesti ain kene tegur, sebab tak pandai jaga masa. heee, rindu kat mak & ayah.. ari ni berbuka makan maggi je, walaupun hakikatnya, ain tak berpuasa (tak puasa, bukan sebab suka suka yea, nature of woman) sebenarnye, segan berbuka sama sama dengan orang berpuasa, tak layak makan sedap sedap. Makan maggi pun cukupla. lagipun risau kalau berlaku pembaziran masa pergi bazar Ramadhan. Kan kita dituntut berserdahana ?

P/S : semoga segala urusan dipermudahkan. insyaallah ^_^