Sunday, July 31, 2011

Episod Ramadhan

Malam ni dah mula solat terawih. Walaupun tak dapat bersahur & berbuka dengan family pade hari pertama puasa, ain bersyukur, sebab masih diberi peluang untuk merasai bulan Ramadhan ni. Insyaallah.. Moge Ramadhan kali ni memberi lebih keberkatan dalam hidup kita. Di kesempatan ini, ain mohon maaf pada semua andai ain ade buat salah tingkahlaku pada awak awak awak dan awak semua. Maafff. Ain manusia biasa, tak lari dari tu semua. Selamat berpuasa semua.

*oh yea, dah bace blog ni, jangan lupa niat puasa yea kawan kawan*


*tak lupe juga doa berbuka puasa*


akhir kata, Salam Ramadhan..

Assalamualaikum ^_^

p/s : May Allah S.W.T bless all of you with Rahmat & Nur-Nya :)



jangan ponteng puasa ! watch out !!


Friday, July 29, 2011

Keep Smiling


..I hope you always find a reason to smile..
^_^ keep smiling guys ^_^

Erm, bile marah atau sedih, automatik senyuman kita boleh mati.. Kadang kadang keadaan camni la buat senyuman ain mati.. Tapi ayat ni, (keep smiling) selalu ingatkan ain supaya sentiasa tersenyum walaupun, mase tu hati rase cam disiat-siat.. Tak kisahla, keadaan mase tu, rase nak marah ke, sedih ke, terasa hati ke, berdepan dengan musuh ke, or ape ape je.. camne pun kita mase tu, teruskan tersenyum okey ? tapi bergantung pada tempat jugak okey ? 24 jam senyum pun annoying juga, mungkin orang boleh anggap kita gilaaa, hahaha..Ain ade tips, bila penyakit hati datang (marah, sedih, makan hati, terasa hati or anything else berkaitan penyakit hati ), kita ingat segala detik detik manis okey ? Kalau rase macam nak marah orang, ingat balek segala kebaikan dan jasa dia pade kita, takde siapa yang sempurna kan ? jadi, lebih baek padamkan segala api kemarahan tu.. Even berdepan dengan musuh, tak salahkan jika kite lemparkan senyumanSebesar mane pun masalah kita, kite kena ingat, tu semua dugaan hidup kita, Allah S.W.T takkan uji hamba-Nya jika hamba-Nya tidak mampu.. ingat tu.. !!


p/s : esok dan lusa ade TEST, semoga segala urusan dipermudahkan :)

Thursday, July 21, 2011

Saya bertudung dan saya sangat Pretty.

Maaf maaf maaf.. takde niat nak bangga diri..

Hehe,wat pertama kalinye join giveaway dari ~Cik Dya~ 
( pengalaman pertama join contest giveaway sebenarnye >_< )
mane tahu ade rezeki, insyaallah.. ^_^

tak confidence sebenarnye pakai pashmina ni, tapi cube jugak >_<
okey tak ??
Kawan kawan, jom la join contest giveaway ni, mane tahu rezeki berpihak pade korang, ain tag cik sue ..
( sue, awak kan cantek, meh join contest ni )
^_^
cik dya kate :
Pemenang akan ditentukan melalui bilangan komen paling banyak. Ini bermakna  korang perlu meminta kawan-kawan komen entry korang banyak-banyak ya.Tak aci komen gambar sendiri banyak2..hehe.Mesti orang lain yang komen.


TARIKH TUTUP : 31 JULAI 2011

P/S : KOMEN KALAU RAJIN, TERIMA KASIHHH :)

Wednesday, July 20, 2011

..go go, fever go..


Dah 2 hari demam, tak kebah kebah jugak.

Study tak habis lagi ni.
Tak larat >_<


..chow..

p/s : setiap kejadian yang berlaku, pasti ada hikmahnya..

Tuesday, July 19, 2011

Bahana Durian

Durian, winkwink ^_*



 *kalau boleh, nak letak muke ain makan durian, tapi gambar tu berpuaka, hahaha*
*hantu durian bak kata ayah, makan ngan rambut panjang, durian keliling pinggang (actually, sepit rambut hilang masa tu)*

Kat segamat, mengidam idam nak makan durian, dah balek rumah, buruk rupenye, sampai nasi pun kurang dimakannye..
24 jam durian, kenyang makan durian je semalam..

Sekarang ain ngah musykil,
betul ke makan durian banyak banyak boley demam ? =_='
ain demam sebab makan durian ke ?
(huhuhu, amek kau ain.. rasekan)

Ni semua bukan salah durian, yang jadi salahnye bile makan durian, then tak minum air banyak-banyak..
huhu, kan dah kene demam..
Okey, peringatan untuk semua, hantu camne pun kamu ke durian, bile dah makan durian tu, pastikan minum air banyak banyak okey.. minum air sampai buncit. ^_^

p/s : kawan kawan doakan demam ain cepat kebah,, banyak lagi kerja yang nak dibuat cuti ni, moge segala urusan dipermudahkan, aminn..

sakit camne pun, ceria ceria selalu okey ^_^

Thursday, July 14, 2011

Entry dari Huda :)

Blog bersawang, lappy apatah lagi, berhabuk jugak ! 
*tetibe muncul idea nak tulis entry baru & bersihkan lappy*

entry kali ni hasil nukilan bestfriend ain, NURULHUDA MAZLAN


orangnye nakal sikit, unexpected kadang-kadang tu, camne pun dea, ain sayang dea..
moh kite layan perangai dea yang nakal ni

ni huda yang tulis okey..

"nama saya nurain suhada binti ismail..saya tinggal kat melaka..umur saya 20 tahun..tapi perangai saya macam budak 2 tahun..hobi saya kentut..mcm2 bau kentut saya dah hasilkan..saya bangga dengan pencapaian saya..saya berazam nak mengahasilkan bau kentut yang lagi dahsyat dari ape yang pernah saya hasilkan dulu..itu saja dari saya..jumpe anda di entry yang lain..:)"

boleh tergelak sorang-sorang bace ape yang dea tulis ni, ain copy bulat-bulat dari draft kat dalam phone..
(actually, huda type all this thing, mase dea nak belajar type message kat phone ain)

oh yea, harap maklum ! yang kat atas tu, that's not my hobby ! 
hahaha

p/s : huda, thanks becoz being my BFF & make me smile..
lu kan minah, camane pun lu, wa tetap sayang lu beb, peace yaw !! ^_^


Saturday, July 9, 2011

KL GANGSTER & 3 2 1 CINTA


KL GANGSTER
winkwink, ari ni baru berkesempatan nak tengok citer ni,
jalan cerita dea best.. meletop !
tapi kan, bile sampai part, bunuh kawan, seksa mak, bunuh bapak
aduhhh, meleleh air mata, tak padan tajuk citer ni ngan segala pembaziran air mata yang keluar..
(segan tengok citer ni)


3 2 1 CINTA
citer ni dah lame r tengok, sweet lorh..
comel ! sweet ! kelakar ! poyo ! 
hahaha, rase cam nak tengok balek..
ending dea giler-giler punye sweet, hahaha

**okey, sekian saje entry untuk kritikan movie-movie berkenaan, hilang stress**

p/s : sekarang ni focus untuk test ECO plak, doakan ain ^_^
sakit kepala menjadi-jadi, rase cam nak ketuk kepala ni ngan senduk..

Friday, July 8, 2011

3 kata dari KRU


wah, KRU nak keluarkan album baru, excited sungguh dengar. Lagu terbaru dari deaorang, 3 kata..
sebut je lagu nyanyian KRU, semua ain ade ! memang minat sungguh kat adek beradek ni ~
nak beli album terbaru yang bakal keluar tu nanti !
3 kata, sangat comel !

KRU, i love you !
( hahaha, tak boley nak love lebih-lebih sangat )

dulu ain pernah berangan nak kahwin ngan Yusry KRU, hahaha, angan-angan mase sekolah menengah waktu Yusry bercerai ngan Erra Fazira.. kenape ade angan-angan camtu ? huhuhu, sebab ain pernah bace kat newspaper, waktu umur dea 40 tahun, dea mesti dah kahwin waktu tu.. mane taw ain boley jadi calon dea, hahahahampeh je perangai mase sekolah dulu =_='

wuo ai nee
i love you
aku cinta padamu
3 kata paling bermakna tapi jarang nya didengar

hehehe, sekarang ni meh kite cipta nama untuk album deaorang ! winkwink *_*


kat mane nak dengar lagu ni ?? rajin-rajin la bukak ERA fm okey ? :)

p/s : nak tuju lagu boley tak ? ? hehehe, khas untuk si dia (Shahid Ezzuddin).. wuo ai nee, i love you, sarang he yo, aishiteru, aku cinta padamu !