Tuesday, June 28, 2011

Trip to PULAU PINANG 1

Tak mao cakap banyak, tengok aje la gambar. Hehe, hopefully u guys enjoy it.

Untuk yang join this activity, berjuta-juta ampun dari ain & para exco jika ade yang terkurang, terlebih or ape-ape aje, harap kalian enjoy & support our club, thank you.. ^_^

Follow up peserta & trip

Exco DINAMIS

Our presiden, Shamsul Ridhwan bin Yahya

bersama-sama si kucing di kedai makan

Part of us, excluding me, aman & Ustaz Adam

Pemandangan dia sangat cantik

Huda & Ain

Masjid Terapung, sangat cantik

Credited to aman for this photo

sempat lagi..

Huda, Ain, Fara, Alin

berharap dapat jejakkan kaki ke sini lagi :')
p/s : nantikan sambungan nye. gambar sangat banyak ! >_<"

Monday, June 27, 2011

27 June 1991

Sebelum tirai 27 jun 2011 berlabuh, ain nak buat 'a little wish' untuk diri ain sendiri.. 

Terima kasih untuk mak & ayah yang dah membesarkan akak selama 20 tahun ni, hehe.. Umur dah 2 angka, erm, boleh tak akak nak request kahwin sekarang ? haha, sudah-sudah.. keterlaluan.. 

Terima kasih emak, terima kasih ayah :')

Umur dah 2 angka, ain cume harapkan, ain semakin matang.
No more happymeal, no more chickymeal, no more free toys !! you're an adult now.
Remember that, ain ?
Erm, tiada lagi cik ted..tiada lagi dophie .. tiada lagi bantal b***k.. erkkk, boley hidup ke tanpa tu semua ? 
rasenye tak boleh, tapi tak salah kan, walaupun dah 2 angka, i still have those thing? hehehe..

I wish, i wish with all my heart..

1. Ain semakin matang..
2. Semakin rajin..
3. Semakin pandai menguruskan masa..
4. Sentiasa cukup solat 5 waktu & lebih beribadat kepada-Nya..
5. Sentiasa tersenyum walaupun berduka..
6. lastly, ain harap & akan berusaha sebaek-baeknya untuk naekkan pointer untuk tahun akhir ni..

Insyaallah..

senyum-senyum selalu :)

p/s : takde ape yang nak dibanggakan sempena hari lahir ni, cume dalam hati terselit rase sangat-sangat bersyukur kerana masih dipanjangkan umur lagi.. terima kasih untuk semua yang 'wish' pade ain, ain sangat-sangat hargai, terima kasih semua.. ^_^


Sunday, June 19, 2011

i love u, ayah :')


It's all about him, Ismail Bin Mohd Lazim
i love him very much


TERIMA KASIH untuk segala kasih sayang & didikan yang ayah berikan, ayah memang terbaek ! akak sayang ayah !

Akak mintak maaf ayah, akak taw akak ni nakal & malas sikit.. hehe, akak selalu buat air yang tak sedap untuk ayah, tapi ayah tetap minum air tu jugak walaupun air tu tak sedap, maaf ayah.. cume bile air tu sangat-sangat tak sedap, ayah suruh akak tambahkan susu & gula kan ? akak ni pun satu, hehe, akak akan perbaiki segala kelemahan akak ni..

Citarasa kite berbeza, ayah suke minum kopi, akak plak tak suke.
Ayah suke minum teh tarik, teh tarik pun akak tak suke,
ayah suke minum susu, akak lagilah tak suke..

Ayah suke makan macam-macam sayur kampung,
akak plak tak suke, ayah tak pernah paksa anak-anak dia makan sayur, sehinggalah akhirnye kami jatuh cinta  pada sayur,
terima kasih ayah..

Ayah selalu pesan tentang soal mase,
ayah kata 'hargai mase',
'jangan buat kerja last minute',
tapi kadang-kadang akak leka..
maaf ayah..

Ayah selalu buat muka serious, hehe..
comel muke ayah macam tu,
cume ade satu perkara yang akan wat akak leleh air mata,
akak tak boley tengok ayah marah-marah aje,
confirm akak nangis, 
akak bukannye tak kuat, 
tapi akak takut.
maaf ayah..

Dulu, kite pernah jual burger same-same, kite bukak gerai depan rumah,
seronok sangat mase tu, hehe.. jiran-jiran panggil ayah, mail burger, akak plak ain burger, abang plak, fitri burger..

Dulu, kite pernah jugak, jual buah-buahan, tapi akak & adek-adek selalu merugikan ayah, hehe, yang beli buah ramai, yang makan buah yang ayah jual pun ramai, kami la tu yang makan buah yang ayah jual ( akak, abang, kakchik, faiz )

Dahla, selalu merugikan ayah, tapi ayah tetap bagi kami duit upah lepas berniaga..

Lastly, kami decide sesama kami sendiri iaitu siape yang nak makan buah, kene bayar sendiri, tak boleh ambik free, nanti ayah rugi, hehe.. so kalau nak makan, kene bayar 50 sen, hehe..

Kalau report card warne merah, selalunye kami tunjuk report card pade mak,hehe, sebab kami taw, mak bising sekejap aje.. bile dapat A, laju je kami tunjuk keputusan tu kat ayah, sekarang ni akak dah tak buat macam tu lagi, sebab akak dah abes sekolah, tak tahu lah kalau adek-adek buat macam dulu-dulu lagi, sorok report card dari ayah.. hehehe
Kami buat macam tu, sebab kami takut ngan ayah.. Ayah sangat tegas dengan pelajaran kami..
Maafkan kami, ayah..


Alhamdulillah, akak berjaye masuk universiti, sekarang pun dah masuk tahun akhir, Insyaallah akak akan cube yang tebaek, untuk menggenggam segulung diploma n seterusnya ijazah.
Abang plak, Insyaallah akan berjaya dengan tentera laut yang diidam-idam kannya..
Semua tu atas segala jasa ayah yang bersusah payah membantu kami untuk mencapai ape yang kami cita-citakan..

Tegas camne pun ayah, garang camne pun muke dea, ayah tetap yang terbaek, & selalu mendapat tempat di hati akak & adek-adek..
Maaf atas segala kesalahan kami,
Semoga Allah S.W.T memberkati ayah,
Semoga ayah panjang umur & dimurahkan rezeki,
akak nak balas segala jasa ayah pade akak n adek-adek..
Semoga segala urusan ayah dipermudahkan..

TERIMA KASIH, ayah..

akak rindu nak dengar ayah & emak gelak, rindu nak tengok ayah & mak senyum, rindu nak kene peluk & cium oleh ayah & mak.. 

Khas buat ayahanda tersayang, Ismail Bin Mohd Lazim, 


dari anakanda, Nurain Suhada, Muhammad Fitri, Nurzalina Idayu, Muhammmad Faiz Naim, Muhammad Fadzli Aidilhanafi & Muhammad Fakhrul Asyraf..

KAMI SAYANG AYAH !!! :')

SAYANG EMAK JUGAK !!! :')


p/s : Selamat Hari Bapa untuk semua bapa.. 

Saturday, June 18, 2011

Tax

Tax ? Ape tu ? Perlu ke masukkan entry pasal cukai ? hehe, saje mao masukkan entry pasal tax..


It's all about MALAYSIAN TAXATION

**determine the residence status**
**determine the statutory of employment income**
**calculate tax rate**
**bla, bla, bla & so on**


( nape ain excited sangat ni, update blog pasal TAX ? hehe, jawapan dea, even anda berblogging, study jangan tolak ketepi wei, online tu online la jugak kan, study pun kene ambil port, hehe, sambil berblogging, sambil belajar ! )


nampak bersih je kertas ni, actually this one, salah buat !  laen kali, jawab macam buku teks okey !
bahagikan section dea yea wahai cik ain !

haha, amekau ! berselirat ngan pen warne MERAH dan pelbagai, ni la format sebenar ! ingat tu ain !
ni laman seterusnya, ingat tu ain !
jangan SALAH BUAT LAGI !!
lagi satu, yang seronok nye pasal tax ni, tiap kali kelas tutorial, name ain dipanggil untuk conteng whiteboard kat depan. ( seronok la sangat kan ? haha, lagi bagus camni, boleh saye taw ape salah saye ! sejuta-juta-juta-juta penghargaan buat Miss Ida Suriya Binti Ismail )

p/s : teruskan study FAR & ECO, next week ade QUIZ ! beware of it, heeee.. full mark eh ain ? chaiyouk2 !!

Wednesday, June 8, 2011

Saat bersame mereka :')

Hehe, seronok ! last week huda ikut ain balek kampung @ Alor Gajah, Melaka. Seronok ! macam-macam plan, nak pergi pc fair la, pergi pasar la, nak beli penyu la, (kura-kura).. macam-macam plan, tapi mase nye singkat aje.. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Seronok jugak, sebab buat kali pertamanye, abang drive bawak ain, huda n kakchik pergi pasar pagi, walaupun mase tu dah ampir ke tengahari. Semua bangun lewat ! Selalunye kereta ayah tu, ayah sorang je boley bawak, tapi kali ni, abang plak yang bawak ! 


Hahaha, teringat detik yang mencemaskan tu.. (tak cemas mane pun).. Kereta berhenti kat tengah jalan, abang cool aje, ain plak cuak, tapi boley gelak-gelak lagi.. Kakchik pulak, sibuk nak sediakan kain kapan sambil tergelak-gelak, adoiyai, macam-macam kerenah semua orang.. hahaha.. Tapi sumpah cuak giler mase tu, start enjin kereta, tapi kereta camtu jugak, takde tande-tande nak bergerak.. kat tengah-tengah jalan plak tu, alhamdulillah, semua nye selamat pergi & balek. Seronok sangat mase tu, nak berjalan lebih lame lagi, tapi ain tak siap packing barang lagi, huhu.. 

rindu bulat sekarang ;)

gara-gara mak, semua barang ain, semuanye mak nak beli colour pink ;)

lovely parent ! :')

kalau di rumah, belah kiri adek,belah kanan abang..
miss them ;)

lastly with my bff ;)
love you !

p/s : gambar mereka-mereka (abang , kakchik , faiz) takde, sowry dear..

Oh yea, duit PTPTN dah masuk, sape mao teman ain pergi window shopping ? hahaha.. kalau nak shopping, sowry la.. Jimat itu wajib, cuci mate pun dah cukup okey ;)

Monday, June 6, 2011

Kecewa

tak banyak perkara pun yang nak dibicarakan.. Cume mengharapkan, pagi esok menjadi ari yang lebih baek, dari sebelum-sebelum ni.. 


*video ni mungkin lebih memberi makna kepada orang yang putus cinta & jangan fikir ain ngah putus cinta*
*saje mao berkongsi, sebab ianya memberi banyak makna*










p/s : i NEED u & i LOVE u..