Thursday, February 3, 2011

CintA & LovE


CintA & LovE
Tak taw kenape,,terpacul idea ni nak tulis mengenai sesuatu yang dinamakan cinta.. Mesti orang ingat ain jiwang kan?? kadang-kadang ade jugak kawan yang kata ain ni jiwang,huhu.. Tak kisahla ape orang kata..

Ain teringat kata-kata ni,,yang ain petik dari SYURGA CINTA..
Jodoh terbahagi pada 3 :
Pertama, jodoh dari syaitan..
Kedua, jodoh dari jin..
Yang Ketiga, jodoh dari Allah..

Pasti ramai kan yang mahu jodoh dari Allah,, bile berbicara soal ni,, kadang-kadang ain tergelak jugak..ade yang kata,,nak jodoh dari mak.. Sebab,kalo perempuan tu tak pandai memasak, basuh baju, mengemas atau ape-ape sajalah...mak tak boley marah, sebab mak yang pilih..Hahahaha,,ape-ape je la kan korang ni.. tergelak ain bile kenangkan semua tu..

Erm, ade yang kata cinta ni datangnye dari persahabatan.. Bertahun-tahun kawan, akhirnye kahwin juge..Tapi, bagi ain, kawan tetap kawan.. Mungkin sebab ain tak pernah lalui percintaan dari persahabatan kot.. hahaha,,whatever~ lagipun, ain ikut pengalaman kawan-kawan ain.. ramai jugak antara mereka, yang kecundang sebelum ke jinjang pelamin.. hehehe,, korang tak matang lagi kot,, takpun mane la taw,,ati korang bertaut kembali nanti.. ade jodoh! hehehe,, kite mane taw kan takdir Tuhan.. Ape-ape pun, ain sentiase mendoakan kebahagiaan korang.. 
"Kumbang bukan seekor, Bunga pun bukan sekuntum"
hehehe,,naek jemu dengar ayat ni n sebut ayat ni sebagai kata-kata semangat pada orang laen..hahaha~ Tak kisahla,ape orang nak kata, bagi ain.. KAWAN TETAP KAWAN..hahaha,,"kalo ku ade jodoh dengan kau,,nasibla.. ku kenal kau,kau kenal aku"

Lagi satu, yang tak best nye,, bercinta beriya-iya.. last-last kahwin ngan orang laen jugak..tak best kan camtu? heee,,cam pernah rase plak ain ni,,percintaan camtu.. hahahaNak wat camne kan, name pun JODOH..

bahagia kan dalam ati ade cinta?

Ain pun sebenarnye, tak taw la nak merepek ape pasal CintA & LovE ni..cume nak berpesan, xslah pun bercinta ni.. cume,yang penting kite berserderhana..Jodoh kite da ditetapkan lagi since kite dalam perut ibu lagi,, tak kisah la dea siape,,datang dari mane.. kawan kite ke,musuh kite ke,,jiran belakang umah ke,,,anak kawan ayah ke.. tak kisahla..Asalkan masih tahu menjaga adab. Sentiase la berdoa untuk yang terbaek.. Allah sentiase di sisi hamba-Nya..dan yang penting juga, jangan ketepikan keluarga.. sampai ade yang sanggup lari umah.. tak mao la camtu, sangat-sangat menyusahkan keluarga nanti..

Kadang-kadang,ain teringin juge, rase disayangi n dicintai.. chewahhh,,hahaha.. mungkin belum masenye..Walaupun 2 melengkapi tapi single ni seronok jugak..hahaha..okey,da lewat ni.. stop berblogging untuk pagi ni..Terima kasih pade sesiape yang sudi membace :)

Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada di sisi kita 



comel kan mereka? :) (saje selitkan mereka)

3 comments:

fara aieda said...

ain jiwanggggggg..................
hehehehehe

Nurain Suhada said...

hahaha.. jiwang ke?? adeq ni.. hehe.. luahan ati je ni..

NNisa said...

belum bersedia umtuk ade komitmen untuk bercinta.
hehehehhe. :)