Monday, September 30, 2013

CRUSH

Crush. Yea crush. Tahu tak crush tu apa ? Pernah dengar ? 

Crush ni apa yang ain faham, orang yang kita admire dari jauh. Tak pernah bertegur sapa. Maybe kita admire based on muka jambu ke, hitam manis ke, taik lalat kat dahi lah. Tak kisah lah apa apa, as long as we admire and never talk between eah other. But then, kalau dah mula bertegur sapa, itu bukan crush lagi namanya. Boleh jadi perasaan suka timbul or fall in love gitu. Hahahaha. Chewahhh. Cakap macam hebat je kan ?



Mesti korang curious kan kenapa tetiba ain buat tajuk pasal ni. Ermmm, adalah sikit cerita tu pernah terlintas dalam hidup ain. Ain belajar banyak benda dari 'si crush' ni. So how was the story ? hehehe. Relax ! Nak warm up kan jari dulu. 




Ain tahu mesti korang pernah rasa semua ni. Nak nak bila kita admire kat seseorang tu, contoh macam artis ,si Adi Putra tu haaa. Ain tak pernah tegur pun si Adi tu. So no wonder lah he can be my crush too. Haaaa, tu lah kisahnya serba sedikit.

Okay 1 2 3. Mula..

Pada suatu ketika. Hnsfff. Skema plak tetiba. Hahaha. Dulu lah kan, kan kan ain pernah having a crush on someone. Nama dia tak perlulah sebut kan. Tu dulu lah. Camne ntah boleh admire, maybe sebab dia senyum manis kot. Hahahaha. Ain ni miang sikit. Tak boleh tengok lelaki senyum sikit, kalau kena cara, kena gaya. Auchhhh, melting gua der. Hahaha. The most important is dia ada dimple ! Gila lahhhh. Sweet habes. Hahahaha. Seee ! Memang ain miang pun. Mak pun cakap, ntah apa apa. Hahaha. Kalau tengok tv, tak sah kalau tak berangan, act like the actor is mine ! Hahahaha. Stupid.

Haaaa, lepas tu, lepas dah admire dari jauh bagai. Ntah camne, boleh plak tercontact. Hehehe, kiranya dah mula bertegur sapa lah. Walaupun tu bukan crush lagi namanya. I still put his name as "CRUSH" on my phone. Hahaha. Peduli apa ain. Mula lah bibit bibit perkenalan, bukan percintaan okay. Lepas tu makin lama makin suka plak. Macam terfall in love. Macam macam cara jugaklah nak avoid those feeling. Such a disaster. FFFuhhhh. Bukan senang babe. Its take time. 

Masa tu plak ada ura ura kata dia dengan orang lain. So masa tu lebih baek angkat kaki. Kononnya nak cari my own happy ending. Tapi tak boleh jugak, bila dah nekad tak nak berbalas message, mesti terbalas jugak. Haiyaaaa. What the froggg !

Cop cop, korang pernah dengar tak ? Lelaki dengan perempuan tak boleh berkawan rapat ? sebab salah sorang nanti mesti ade weird feeling, i mean perasaan yang lebih dari seorang kawan. Kan kan kan ? Betul tak ? Ermmmm, ain pernah tanya opinion si crush ni. Debat punya debat. Bebel punya bebel. Lastly, dia kata mungkin orang tu tak faham maksud persahabatan. Kalau dia faham, those feeling mesti takde. Terkedu kejap. Sedih woooo. That's mean, ain tak faham apa tu makna PERSAHABATAN.

Amek masa jugaklah nak rawat hati. I learn from it. So dari situ, bila feeling ni mula nak lebih lebih, mind set ni dah bagitahu. Buddies buddies buddies ! Tak lama lepas tu, dapat tahu si crush ni mintak couple ngan someone. It seem like i need to happy. Yealah kan, ain boleh lari jauh jauh. Tapi tu lahhhh, tu lah risiko nya bila kita admire gila gila kat seseorang. Mesti istilah kecewa tu wajib ada. Yeahhh, im admit. Kecewalah jugak. 



Hmmm. So now lets move on. Pedulikan semua tu. Yaaa, its painful. But then, this quote remind me. Always hope but never expected. Sekarang ni pun si crush dah turn to be buddies. Ni lagi bahagia. Lagi happy, tak perlu nak  risau apa pun. Saket tu adalah jugak. Tapi who cares ? Tak perlu paksa orang belai hati kita. Cukup lah kita sorang, hati kita biar kita sendiri yang jaga. Nak sakit biarkan hati ni sakit tapi nanti dah sakit padan muka. Hahaha.



p/s : Lets give a cheer for all the broken :)

No comments: