Saturday, June 18, 2011

Tax

Tax ? Ape tu ? Perlu ke masukkan entry pasal cukai ? hehe, saje mao masukkan entry pasal tax..


It's all about MALAYSIAN TAXATION

**determine the residence status**
**determine the statutory of employment income**
**calculate tax rate**
**bla, bla, bla & so on**


( nape ain excited sangat ni, update blog pasal TAX ? hehe, jawapan dea, even anda berblogging, study jangan tolak ketepi wei, online tu online la jugak kan, study pun kene ambil port, hehe, sambil berblogging, sambil belajar ! )


nampak bersih je kertas ni, actually this one, salah buat !  laen kali, jawab macam buku teks okey !
bahagikan section dea yea wahai cik ain !

haha, amekau ! berselirat ngan pen warne MERAH dan pelbagai, ni la format sebenar ! ingat tu ain !
ni laman seterusnya, ingat tu ain !
jangan SALAH BUAT LAGI !!
lagi satu, yang seronok nye pasal tax ni, tiap kali kelas tutorial, name ain dipanggil untuk conteng whiteboard kat depan. ( seronok la sangat kan ? haha, lagi bagus camni, boleh saye taw ape salah saye ! sejuta-juta-juta-juta penghargaan buat Miss Ida Suriya Binti Ismail )

p/s : teruskan study FAR & ECO, next week ade QUIZ ! beware of it, heeee.. full mark eh ain ? chaiyouk2 !!

No comments: