Sunday, June 19, 2011

i love u, ayah :')


It's all about him, Ismail Bin Mohd Lazim
i love him very much


TERIMA KASIH untuk segala kasih sayang & didikan yang ayah berikan, ayah memang terbaek ! akak sayang ayah !

Akak mintak maaf ayah, akak taw akak ni nakal & malas sikit.. hehe, akak selalu buat air yang tak sedap untuk ayah, tapi ayah tetap minum air tu jugak walaupun air tu tak sedap, maaf ayah.. cume bile air tu sangat-sangat tak sedap, ayah suruh akak tambahkan susu & gula kan ? akak ni pun satu, hehe, akak akan perbaiki segala kelemahan akak ni..

Citarasa kite berbeza, ayah suke minum kopi, akak plak tak suke.
Ayah suke minum teh tarik, teh tarik pun akak tak suke,
ayah suke minum susu, akak lagilah tak suke..

Ayah suke makan macam-macam sayur kampung,
akak plak tak suke, ayah tak pernah paksa anak-anak dia makan sayur, sehinggalah akhirnye kami jatuh cinta  pada sayur,
terima kasih ayah..

Ayah selalu pesan tentang soal mase,
ayah kata 'hargai mase',
'jangan buat kerja last minute',
tapi kadang-kadang akak leka..
maaf ayah..

Ayah selalu buat muka serious, hehe..
comel muke ayah macam tu,
cume ade satu perkara yang akan wat akak leleh air mata,
akak tak boley tengok ayah marah-marah aje,
confirm akak nangis, 
akak bukannye tak kuat, 
tapi akak takut.
maaf ayah..

Dulu, kite pernah jual burger same-same, kite bukak gerai depan rumah,
seronok sangat mase tu, hehe.. jiran-jiran panggil ayah, mail burger, akak plak ain burger, abang plak, fitri burger..

Dulu, kite pernah jugak, jual buah-buahan, tapi akak & adek-adek selalu merugikan ayah, hehe, yang beli buah ramai, yang makan buah yang ayah jual pun ramai, kami la tu yang makan buah yang ayah jual ( akak, abang, kakchik, faiz )

Dahla, selalu merugikan ayah, tapi ayah tetap bagi kami duit upah lepas berniaga..

Lastly, kami decide sesama kami sendiri iaitu siape yang nak makan buah, kene bayar sendiri, tak boleh ambik free, nanti ayah rugi, hehe.. so kalau nak makan, kene bayar 50 sen, hehe..

Kalau report card warne merah, selalunye kami tunjuk report card pade mak,hehe, sebab kami taw, mak bising sekejap aje.. bile dapat A, laju je kami tunjuk keputusan tu kat ayah, sekarang ni akak dah tak buat macam tu lagi, sebab akak dah abes sekolah, tak tahu lah kalau adek-adek buat macam dulu-dulu lagi, sorok report card dari ayah.. hehehe
Kami buat macam tu, sebab kami takut ngan ayah.. Ayah sangat tegas dengan pelajaran kami..
Maafkan kami, ayah..


Alhamdulillah, akak berjaye masuk universiti, sekarang pun dah masuk tahun akhir, Insyaallah akak akan cube yang tebaek, untuk menggenggam segulung diploma n seterusnya ijazah.
Abang plak, Insyaallah akan berjaya dengan tentera laut yang diidam-idam kannya..
Semua tu atas segala jasa ayah yang bersusah payah membantu kami untuk mencapai ape yang kami cita-citakan..

Tegas camne pun ayah, garang camne pun muke dea, ayah tetap yang terbaek, & selalu mendapat tempat di hati akak & adek-adek..
Maaf atas segala kesalahan kami,
Semoga Allah S.W.T memberkati ayah,
Semoga ayah panjang umur & dimurahkan rezeki,
akak nak balas segala jasa ayah pade akak n adek-adek..
Semoga segala urusan ayah dipermudahkan..

TERIMA KASIH, ayah..

akak rindu nak dengar ayah & emak gelak, rindu nak tengok ayah & mak senyum, rindu nak kene peluk & cium oleh ayah & mak.. 

Khas buat ayahanda tersayang, Ismail Bin Mohd Lazim, 


dari anakanda, Nurain Suhada, Muhammad Fitri, Nurzalina Idayu, Muhammmad Faiz Naim, Muhammad Fadzli Aidilhanafi & Muhammad Fakhrul Asyraf..

KAMI SAYANG AYAH !!! :')

SAYANG EMAK JUGAK !!! :')


p/s : Selamat Hari Bapa untuk semua bapa..