Wednesday, March 2, 2011

Buang Masa

Perkara-perkara yang sebenarnya memBUANG MASE korang!!

  1. Stalker facebook bf korang atau orang yang korang sayang. Sebelum pergi kelas, buka facebook, da balek kelas pun same, 24 jam nak stalker. Bukannye sebab nak layan notification korang, tapi semata-mata nak tengok ape pakwe n orang yang korang minat tu post. Buang mase!! bace note sebelum pergi kelas lagi bagus. Heee..
  2. Makan sampai 1-2 jam.. huhu. Bukan makan sebenarnye, tapi lebih kepada bersembang, mengata, mengumpat pasal orang. Diam-diam sudah. Depan rezeki, jangan cakap pasal orang. Tak baek. Ni tak, sampai tangan da kering, tak dibasuh-basuh lagi tangan tu, selekeh. Hahaha..
  3. Tidur. Jangan layankan sangat badan tu. Ni tak, asal penat sikit, korang membuta dengan alasan malam korang tido lambat. Padahal boley aje, korang tido awal malam tu. Tapi kalo da melayan laptop, memang lambat la korang tidur. Cube bile time orang laen da tidur tu, korang pun tidur sekali, letak je kepala kat bantal, pejam mata, nanti tertidur jugak. Percayalah. Bangun pagi takdela letih, dalam kelas pun boley fokus.
  4. Tengok movie. Layan citer korea, layan hindustan. Fuh, kalau korang pandai takpe jugak. Ni kalau result suam-suam kuku, ari-ari berentertainment. bile mase nak study?? Fikir-fikirla~
  5. Main game. Untuk ape main game? nak menag? Ape kate, korang challenge kawan-kawan korang, result sape lagi bagus. Persaingan pun sihat~ Heee...
  6. Aktiviti lepaking. Ni yang selalu orang buat. Daripada lepak, lebih baek tukar aktiviti tu jadi study group. Heee...
  7. Salin note kat slide. Hahaha, ni lagi satu yang ain rasekan merepek. Kalo korang salin note based on ape yang lecturer cakap takpe jugak. Ni tak, salin note sebijik cam kat slide, padahal nanti korang dapat slide tu. mungkin care orang lain-lain. Tapi tak perlu la buang mase salin note slide tu. Fokus pade ape yang lecturer ajar pun okey. just take a simple note. Heee..
*ain bukanlah bagus sangat. Cume nak mengingatkan. Makin lame final da nak dekat. Penat dengar orang cakap.. "aku nak study la, final nak dekat da ni" tapi yang ain perasan, kebanyakkannye, bontot tak gerak-gerak jugak. Hahaha.. Korang pikir la sendiri. Lebih-lebih lagi yang suke mengahadap laptop, yang suke buang mase camtu aje..*

p/s : maaf, ain cume nak mengingatkan aje kat sini.


ALL THE BEST
SENYUM SELALU
JANGAN BUANG MASE
^_^

2 comments:

fara aieda said...

no 4!! trase doe!!!!...muahahahahahhaha
n0 7~idea saye...hehehehe

Nurain Suhada said...

hehe.. cool la adek.. takde apela~ :)
just nak mengingatkan aje..