Friday, March 4, 2011

Pahit Kelat

Minggu ni, ain rase cam senyum ain kelat-kelat aje, pahit!.. Mungkin homesick, mungkin rindu kat *tet*, mungkin penat sebab banyak kerja, mungkin tak cukup makan, mungkin itu, mungkin ini, banyak kan mungkin? hehe.



Homesick. Oh tidak, hampir mengalir air mata bila sebut tentang family, sekarang ni sangat-sangat rindukan mak n ayah. Rindu nak tengok mak & ayah senyum dan ketawa. Rindu nak bercerita dengan abang, rindu nak memasak ngan kakchik, rindu nak usik faiz, rindu nak maen-maen ngan baby, rindu nak suapkan makanan pade asyraf, rindu nak tengok gelagat asyraf mase mandi. Sangat rindu. Tolongla bawak ain keluar dari Segamat ni, tak tahan sangat da tanggung rindu. Tapi korang jangan fikir ain manje pulak eh? Normal rasenye bile seorang anak & kakak rindukan mak & ayah serta adik-adiknya. Hehe, takpe. Bile ade rezeki, dah sampai masenye, akak akan balek, tunggu aje. Lagipun da teringin sangat nak jumpe anak tiri ain. Hopefully mereka makin comel, buncit & tembam. Tunggu la ain balek, memang sampai gemuk ain kerjakan korang! Haha.

*tet*. Siapakah dia? Syyysshh, rahsia. Kalau dah namenye rahsia, ain sorang je boleh tahu. Korang jangan pandai-pandai nak maen teka-teka n korek-korek rahsia okey? Kena ketuk ngan senduk karang kepala tu. Hahaha, Rahsia hati. Fullsetop. Rindu kat dia? Hehe, mestilah! Sejak bile rindu? No komen. Takpela, ain harap dia sentiase dalam keadaan baek-baek aje kat sane.

Banyak kerja. Memang banyak~ Sekarang ni tengah pening, tak taw nak pakai baju ape untuk assessment 2 nanti. Agak susah, sebab kene berlakon, memandangkan, ain seorang yang cool (classmate yang cakap), ain dapat pegang watak general manager & narrator untuk lakonan tersebut. Aduh, pusing. Test pun baru je selesai semua, kesimpulannye, terase macam banyak lagi kekurangan dalam hal study ni. Mase pun tak dapat urus dengan baek. Erm ,maaf ayah, akak masih tak mampu uruskan mase dengan sebaeknye lagi. 

Tak cukup makan. Haha, rasenye, duit sentiase mencukupi. Tapi ain sebenarnye da aim, nak turunkan berat badan 5 kg. And then, you know what? Resultnye masih same. Rasenye turun 100 gram aje, ntah ape-ape. Hahaha. Tu baru diet, kalau tak diet, agaknye, boleh cecah 60 kg. Hahaha. Takpe, cabaran ni. Tengok aje lah nanti, walaupun ade yang kate ain ni kurus, haha, korang tipu je kan sebenarnye? Hahaha. Sebenarnye risau jugak mak bising, sebab diet ain ni tak boley pakai, hahaha. Diet cam orang tak cukup makan, tak ikut piramid pemakanan seimbang langsung. Hahaha. Tak pasal-pasal sakit gastric datang balek.

*Manisnya Senyumanmu*

“Oh, manisnya..
Manisnya senyumanmu..”

Ni salah satu lagu favourite ain, kalau rase cam nak moody ckit, muke da nak kelat,sedih.. cepat-cepat ain layan lagu, terhibur! Katil ain sebelah cermin, so pagi-pagi sebelum gi toilet, senyum dulu depan cermin, tak kisahla ape roommate nak kata. Kalau tak dapat senyum kat bilik, mase berus gigi, senyum sekali. Haha, giler!! Korang pun boleh pakai tips ni :)

Kalau korang perasan bile mood korang kureng okey, mesti badan cepat rase penat kan? Sebab tu la, kene senyum selalu, biar badan kite tahu yang kite ngah gembira sekarang. Kite hepi, badan kite pun hepi, nak wat kerja pun seronok.

p/s : So, senyum-senyum la selalu okey? Selagi ain masih hidup, ucapan senyum tu tak kan pernah mati. noktah.
^_^



6 comments:

MenTadAk!!! said...

huhuhu..
siape tet tu~~~
hahaha...
adekah A****
atau A*****
keh3.....

Nurain Suhada said...

hahaha, aku zip mulut~

bayu said...

A***d kan? hahaha.. da kecoh la. Declare je. ^_ _^

Nurain Suhada said...

aduh, sape a****, a***** n a***d??

fAr0T said...

ain meh aku ltak ful nme tnpa * nk.....kire nk bg lg clear r ni....
nk x....
hahaha

MenTadAk!!! said...

haahaa....
bgus tu syg~~~
ltak je...
bior sedor skit..
keh3.....
hbis la ko nyang....