Sunday, March 6, 2011

Dialah Sahabat, Dialah Abang saye

Pukul 9 lebih malam semalam, ain dapat panggilan dari seorang rakan, housemate Zulhilmi Hanafiah. Dia cakap ade perkara yang nak diberitahu, then, dia kata nanti dea sms. Ain tak taw ape dea, tapi ain da mule tak sedap hati. Mase ain tulis pasal entry ni pun, air mata ain tak henti-henti mengalir.  Dalam sms tu, ain diberitahu macam ni..

“sabar ye. Zul xcdnt petang td, Dia xcdnt kat hway federal waktu mai balik dr rmh m.cik dia. Kami ada kt hsptl PPUM ni. Dia tak sdar lg & sy mntak tlg la doakan dia cpt sedar.”

The latest, ain dapat tahu, zul terpaksa gunekan alat bantuan pernafasan. Ain doakan semoga zul cepat sedar n tiada perkara yang tak diingini berlaku. Buat rakan-rakan yang membace entry ni, harap mendoakan jua moge tiada perkara yang tak diingini berlaku.

Zul,
Ingat tak dulu, 1/1/2011. Kita pernah janji nak belajar same-same. Ain cikgu, zul anak murid ain. Walaupun jauh, kita da janji nak tolong satu same laen dalam pelajaran. Ain da pos note maf, far n mgt. Zul tak habis bace lagi kan, note tu semua? Janji zul pade ain nak dapatkan pointer lebih dari 3, macam mane? Ain doakan zul cepat sedar, supaya dapat bace balek note tu semua.

Zul,
Novel zul semua ade pade ain, zul kate nak bace novel Janin, yang zul hadiahkan untuk ain dulu. Ain belum pos lagi novel tu. Zul pun belum bace lagi, mase bagi kat ain, elok je balut, harga pun sorok-sorok dari ain. Ain nak, zul bace novel tu.

Zul pernah janji dulu, zul akan ade untuk ain walau senang atau susah. Zul kan abang ain. Lepas ni ain nak citer kat sape lagi, zul sedar la cepat. I need my brother now~

Zul,
Terima kasih sebab selalu ade mase untuk ain, zul la abang n sahabat yang paling baek pernah ain kenal. Maafkan jika ain ade buat salah pade zul, dari hujung rambut sampai hujung kaki. Maafkan ain. Ain sentiase maafkan zul, zul kenal kan ain camne?

Ain harap zul dapat bace segala entry ain ni. Ain rindu kat zul, ain tak nak hilang kawan macam zul. Maafkan ain, zul..

Zul sedarlah cepat, semua orang sayang kat zul, terutama family zul. Ain tahu, zul kuat. Abang bangun yea.. ari tu zul kate, ain nangis buruk bile ain nangis mase ain tak sedap hati n homesick ari tu.. make me smile again okey?

Untuk pembace-pembace sekalian, zul merupakan sahabat ain, dari sekolah rendah lagi, tapi terputus hubungan bile masuk sekolah menengah, n akhirnye, akhir sem lepas, gara-gara facebook, ex-student SKPT dapat berhubung semula dengan rakan-rakan mereka, begitu jua ain dengan zul & rakan-rakan yang laen. Dea juge merupakan abang ain, abang yang sentiase bersama adeknye bile susah & senang. Ain harap semua dapat mendoakan yang terbaek untuk abang ain. Terima kasih. 

5 comments:

~sArAh~ said...

ain..sabar..sma2lah kita doakan taw..

Nurain Suhada said...

sebak la sarah.. huhu..

MenTadAk!!! said...

ain!!!!
ingat pe yg amir psan....
kmi kwan2 ain syg ain...
xnak tngok ain hlang snyum ain tu....
ain kn seorg yg suke snyum..
so jgn cpat down...
lg ain down..
lg ain xleh nak pkir ape...
ain kena kuat smngat...
ingat ape yg amir psan nie...
nangis xkn kmbalikn ape2...
doa & slat hajat kpadaNya sje yg trmmpu.....
hnye Dia je yg kite brsrah....
ingat...
ain msih ade kmi sume....
jgn lmah k..
ain kena KUAT!!!
janji ngan amir k!?

fara aieda said...

ain....sory....
baru je taw pas bace entry nie...
ain ok tak nie???
saba ekh...
esk dlm kls cerita...
tak nk smpan sorg2.....
saba2....

Jensen said...

ain..sabar..sma2lah kita doakan taw..